Színházak
MU Színház
- 2020/2021
- 2018/2019
- 2017/2018
- 2015/2016
- 2014/2015
- 2013/2014
- 2012/2013
- 2010/2011
- 2009/2010
- 2006/2007
- 2005/2006
- 2004/2005
- 2003/2004
- 2002/2003
- 2001/2002
A konyha
Gasztroenterológia és más
- rendezőKeszég László
- szcenikusMervel Miklós
- ruhaSinkovics Judit
- zeneMárkos AlbertSzesztay Dávid
- videóMészáros PéterFlanek PéterErdélyi Péter
- fényPayer Ferenc
- hangZságer Varga Ákos
- munkatársLaboda KornélJávor ZsófiaSzegedi-Szabó Béla
- produkciós vezetőBaranyi Szílvia
Kedves néző, a tétel, a tényállás a következő; főtéma a konyha, altéma a politika. Létünk és kultúránk alappillérei. Szedjük szét, nézzük meg milyenek igazából. A politika egyszerű ügy, harcolni kell ellene, hogy ne vehessen el mindent, hogy ne pusztítson el. A konyha a titok, a leggyakrabban használt tér a lakásban. Az élet központja szimbolikus és fizikai értelemben is. Olyan tér, ahol a közeli együttműködés kibontakozhat minden viszonylatban, és igen szélsőségesen.
Végül néhány, az egyént a földhöz ragasztó, kijózanító mondat:
’A jó szivar öltöztet.’
Váncsa István
’ A gasztronómia mindannak intelligens ismerete, ami összefügg a táplálkozással.’
Anthelme Brillat-Savarin gasztrofilozófus
’A feleségem kisüti a csirkemellet, én meg megeszem.’
Fekete László
Végül néhány, az egyént a földhöz ragasztó, kijózanító mondat:
’A jó szivar öltöztet.’
Váncsa István
’ A gasztronómia mindannak intelligens ismerete, ami összefügg a táplálkozással.’
Anthelme Brillat-Savarin gasztrofilozófus
’A feleségem kisüti a csirkemellet, én meg megeszem.’
Fekete László
2010. 01. 14.